Unmind

v/ Esther Sorgenfrei Blom

Stilhed som mulighed

Når vi begynder at invitere mere stilhed ind i vores liv, kan det føre alt muligt med sig.

At sidde med sig selv og lave ganske få variationer af bevægelse eller væren gennem en hel dag, kan være et nyt og ukendt modus, aldrig før prøvet, og på samme tid bringe vores egen livserfaring med stilhed helt frem to the forefront of our attention. Pludselig bliver det måske klart, at stilhed har været forbundet med ubehag, måske at være holdt ude eller som en del af opdragelsen, en stilhed uden forklaring eller rationale, som fylder een med uro. 

En ven sagde engang, "at stilheden kan larme".

Og når vi omgiver os med ydre stilhed, tilmed guidet af en lærer, som støtter at stilheden favner os, så kommer vi virkelig til at sidde med os selv uden den vanlige afledning og konstante bevægelse, bliver stoppet i at holde os i gang med alt det, vi nu holder os i gang med. Fra et øjeblik til det næste.

Det kan være, at det bliver muligt at træde ind i stilheden på nye måder. At den er en savnet kvalitet, som en ven, du ikke har set længe - eller ikke vidste endnu, at du havde. Stilheden som følgesvend.